2016 Yılı Eğitim Bilimleri Etkinlik Arşivi

Gelişim Günleri'nin beşincisi olan "Travma, Beyin ve Bilinç" adlı seminer, 12-13 Aralık 2016 tarihlerinde Ord. Prof. Dr. Reşat Kaynar konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8).

Prof. Dr. Seyfi KENAN, organisation for security and co operation in Europe'a bağlı Office for Democratic Institutions and human rights tarafından 17-18 Kasım 2016 tarihlerinde Belgrad'da düzenlenen eğitim danışmanları toplantısına katılmıştır. OSCE'ye bağlı ülkelerin eğitim sistemlerinde anti-semitizm, yabancı düşmanlığı ve islamofobia konularında eğitim programları açısından nasıl bir strateji ve yol haritası takip edilebileceği tartışılmıştır. Resimler için tıklayınız 1-2

27 Eylül 2016 tarihinde Kalabalık Sınıflar Kalabalık Okullar, Teori-Uygulama (Editör: Ayşen Bakioğlu) başlıklı  yeni yayınlanan ortak yazarlı kitabın yazarlarıyla bir toplantı düzenlenmiş, çalışmanın ortaya çıkmasında işbirliğiyle uyum içinde çalışmalarından dolayı teşekkür ve tebrik edilmiştir. Resim için tıklayınız. Kitap tanıtımı için tıklayınız.

2015-2016 Öğretim yılı Bölümümüz  Yaz Okulundan, Üniversitemiz ve Bölümümüz içi ve dışından bin beşyüz civarında öğrenci yararlanmıştır. Resim için tıklayınız.

Prof. Dr. Seyfi Kenan, müfredat içeriğini uygarlık tarihi çerçevesinde geliştirdiği Introduction to Islamic Culture and Civilization lisans dersini Pekin'deki Renmin University of China'da 2-22 Temmuz 2016 tarihleri arasında vermiştir. Ayrıca 15 Temmuz'da da Türk Düşünce Tarihi'nde Katip Çelebi konulu bir konferans vermiştir. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

"1983’te hazırlık çalışmaları başladıktan sonra 1988 yılında ilk cildi yayımlanan ve İslam dini, kültürü ve medeniyeti konusunda dünyanın en kapsamlı ansiklopedisi olma özelliğini taşıyan Türkiye Diyanet Vakfı İslam Ansiklopedisi’nin 33 yıl süren titiz ve özverili çalışmanın ardından tamamlanması münasebetiyle İSAM konferans salonunda, Ansiklopedi yönetim ve bilim kurulu üyelerine teşekkür etmek amacıyla 27 Haziran 2016’da “33 Yıla Vefâ” adlı bir program gerçekleştirildi. 1990’dan beri ansiklopediye katkıda bulunan İslam düşüncesi, ahlak ve eğitim bilim kurulu üyelerinden Prof. Dr. Seyfi Kenan’a da “33 yıllık emeğin hatırasına” adlı bir plaket takdim edilmiştir." Resimler için tıklayınız (1 - 2)

7 Haziran 2016 tarihinde saat 11.00'de “The Academic Attainment of Children of Immigrants: An International Overview” başlıklı seminer, Cordoba Üniversitesi’nden Dr. Alberto Alvarez de Sotomayor tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir. Özet için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

2015-2016 RPD Lisans Programımızın Mezuniyet Günü 1 Haziran 2016 tarihinde, Üsküdar Evlendirme Dairesinde, öğrenci, veli ve hocalarımızın katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Mezunlarımıza bir ömür boyu, sağlık, başarı, mutluluklar dileriz. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Prof. Dr. Seyfi Kenan, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi tarafından 20-22 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen "IV. Osmanlı İstanbulu Uluslararası Sempozyumu"na katılmış ve "1792'deki İstanbul Medrese Teftişi Defteri'nden Neler Öğrenebiliriz? " konulu bir bildiri sunmuştur. Program için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Akdeniz Üniversitesi'nde 6-7 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen "Osmanlı İmparatorluğu'nda Çocukluğun Tarihi Uluslararası Sempozyumu"na katılan Prof. Dr. Seyfi Kenan, "Klasik Dönem Osmanlı Dünyasında Çocuk Algısı" konulu bir bildiri sunmuştur. Program için tıklayınız, resim için tıklayınız.

22 Nisan 2016 Cuma günü Saat 14.00'te Prof. Dr. Seyfi Kenan, "Eğitimin Tanımını Yeniden Düşünmek" konusunda Eğitim Bilimleri Seminer Salonunda bir seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Özet için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Fakültemiz semineri olarak düzenlenmiş olan “Öğretimde Yaratıcı Düşünme Ortamı Oluşturma” başlıklı seminer, Doç. Dr. Sibel Cengizhan tarafından 31 Mart 2016 tarihinde Eğitim Bilimleri Bölümü Seminer Salonunda saat 14.00’te başarıyla gerçekleştirilmiştir. Afiş için tıklayınız. Özet için tıklayınız. Resim için tıklayınız.

11 Mart 2016 Cuma günü, saat 15.00 te EYTPE Anabilim Dalımız öğretim elemanları ve araştırma görevlileri ile birlikte yazılan, editörlüğünü Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ayşen BAKİOĞLU'nun yaptığı Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi kitabının basımının kutlanması amacıyla bir toplantı düzenlenmiştir. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Şükrü ÖZDEMİR'in de katılarak emeği geçenleri kutladığı toplantıda, yazarlar eğitimlerini, tez konularını, çalışmalarını tanıtmış, toplantı sonunda Dekanımıza katılım ve desteklerinden dolayı ve Bölüm Başkanımıza yaptığı ekip liderliği ve editörlükteki gayretlerinden dolayı teşekkürle birlikte çiçek takdim edilmiştir. Kitap tanıtımı için tıklayınız, resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3).

Arş. Gör. Dr. Müge Uluman, 13 Ocak 2016 tarihinde saat 14:30'da bölüm seminer odasında “Çok Değişkenlik Kaynaklı Rasch Ölçme Modeli ve Hiyerarşik Puanlayıcı Modeli ile Kestirilen Parametrelerin Karşılaştırılması” konulu bir seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resim için tıklayınız.

Yrd. Doç. Dr. Şaban Berk, 6 Ocak 2016 tarihinde saat 14:30'da bölüm seminer odasında "Eğitimde Program Değerlendirme: Yaklaşımlar ve Modeller" konulu bir seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resim için tıklayınız.

 


Bu sayfa Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı tarafından en son 01.10.2023 22:17:16 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM