2015 Yılı Eğitim Bilimleri Etkinlik Arşivi

Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen Aralık 2015 Seminerleri kapsamında, 23 Aralık 2015 tarihinde Doç. Dr. Ayşin Satan, "Okullarda Akran Zorbalığı" konusunda Eğitim Bilimleri Bölümü Seminer Odası'nda bir seminer vermiştir. Afiş İçin tıklayınız. Özet için tıklayınız. Resim için tıklayınız.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Bölümü işbirliğiyle gerçekleştirilen Aralık 2015 Seminerleri kapsamında, 21 Aralık 2015 tarihinde Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Ali Delice, "Lisansüstü Öğrencilerinin Tez Önerilerinde Karşılaşılan Durumların İncelenmesi" konusunda Mühendislik Binası 144 nolu derslikte bir seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Özet için tıklayınız. Resim için tıklayınız.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Bölümünün düzenlediği Aralık ayı seminerlerinden üçüncüsü olan "Bilingualism and Intercultural Education: A Sociological Perspective'' başlıklı seminer, Öğ.Gör. Esra Molu tarafından 16 Aralık 2015 tarihinde 418 nolu derslikte, yerli ve yabancı öğrencilerin katılımıyla, İngilizce olarak, Saat 14:00-16:00 arasında başarıyla gerçekleştirilmiştir.  Afiş için tıklayınız, özet için tıklayınız, resim için tıklayınız.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü ve Eğitim Bilimleri Bölümünün düzenlediği Aralık ayı seminerlerinden ikincisi olan "Gender Segregation in Public and Private Sphere: The Case of Turkish Women" başlıklı seminer, Oxford Üniversitesinden doktorasını alan Dr. Aslı Ermiş Mert tarafından 14 Aralık 2015 tarihinde Mühendislik Fakültesi B Binası 144 numaralı salonda, yerli ve yabancı öğrencilerin katılımıyla, İngilizce olarak, saat 14:00-16:00 arasında başarıyla gerçekleştirilmiştir.  Afiş için tıklayınız, özet için  tıklayınız, resimler için tıklayınız (1 - 2).

“Sharing the Culture in Erasmus Experience: Turkey, Germany, Italy and Spain” konulu seminer, 9 Aralık 2015 tarihinde Enstitüler Binası Konferans Salonunda saat 14.00-16.30 arasında başarıyla gerçekleştirilmiştir. Özet için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3 - 4).

4 Aralık 2015 Cuma günü RPD lisans programı dördüncü  sınıf öğrencileri  ve Bölümümüzde öğrenim gören İtalyan, İspanyol ve Alman Erasmus öğrencileri, İngiltere Coventry Üniversitesi  Psikoloji Bölümü öğrencileriyle  Eğitimde ve Özel Eğitimde Etiketleme konusunda tartışmayı skyp üzerinden bir saat boyunca Öğ. Gör. Esra Molu'nun düzenlemesiyle yürütmüşlerdir.  Sonuçta katılan öğrencilerden bir grup Etiketlemenin yararlı olduğu konusunda, diğer grup ise yararlı olmadığı konusunda görüş belirtmiştir. Kültürlerarası bir düşünce alışveriş ortamında geçen tartışmanın yararı konusunda hemfikir olunarak, projeye devam etmeye karar verilmiştir. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı  “Psikoloji ve Gelişim” Kulübü tarafından dördüncüsü düzenlenen “Gelişim Günleri: Terapiler” etkinliği 2-3 Aralık 2015 tarihlerinde Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Yerleşkesinde Ord. Prof. Reşat Kaynar Salonunda gerçekleştirilmiştir. Program için tıklayınız. Resim için tıklayınız.

24 Kasım 2015 tarihinde Öğretmenler Günü dolayısı ile arzu eden ve zamanı uygun olan bir grup akademisyen ve araştırma görevlisiyle öğle yemeği organize edilmiştir. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

11 Kasım 2015 tarihinde saat 14.00'te, Bölüm Başkanlığının Bapko E Tipi Projesi (Eğitim Bilimleri Öğretim Elemanlarının Bilişim Teknolojilerini Kullanımlarının Geliştirilmesi) bağlamında, Bapko temsilcileri Bölümümüzü ziyaret etmiş, E tipi projelerin geliştirilmesine ilişkin görüşme ve sınıf ziyaretinde bilgi almışlardır. Resim için tıklayınız.

16 Ekim 2015 tarihinde Dr. Rosie Flewitt Eğitim Bilimleri Bölümü Seminer Odası'nda "Early Literacy Learning in a Digital Age" konulu seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Prof. Dr. Seyfi Kenan, 15 Ekim 2015 tarihinde düzenlenen Ölümünün 100. Yıldönümünde Tevfik Fikret Sempozyumu'nda "Tevfik Fikret'in Eğitim Felsefesi: Fikri Hür, Vicdanı Hür Birey Yetiştirmek" konulu bir bildiri sunmuştur. Resim için tıklayınız.

15.10.2015 tarihinde Saat 10.00'da Bölüm Seminer odasında Sayın Dekanımızın katılımıyla bir toplantı yapılmış, daha sonra bölüm toplantısı gerçekleştirilmiştir. Fakültemiz ve Bölümümüzde yapılan gelişme, yenilik ve ilerlemelerin vurgulandığı toplantıların sonunda tüm bölümümüze başarılı bir akademik yıl dilenmiştir (1 - 2).

13 Ekim Salı günü Saat 14.30-16.00 arasında 420 nolu derslikte  Öğ.Gör. Esra Molu tarafından PDR birinci sınıf öğrencilerine, Erasmus Programı ve Bölümümüz anlaşmalarının tanıtımı yapılmış ve programa başvuru koşulları hakkında bilgi verilmiştir.

10-13 Ekim 2015 tarihleri arasında Yalta'da (Kırım), Mengli Giray Han'ın vefatının 500. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen konferansta Prof. Dr. Seyfi Kenan  "İsmail Gaspıralı'nın Eğitim-Öğretim (Maarif) Felsefesi" konulu bir bildiri sunmuştur. Resim için tıklayınız.

Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ayşen BAKİOĞLU, 1-3 Ekim 2015 tarihinde Tayland'da gerçekleştirilen bir kongrede aşağıda künyesi belirtilen disiplinler arası bildiriyi sunmuştur.

Managing Education by Reviewing Civil Engineers’ Perceptions about Their Undergraduate Courses, URCAE Congress, 1-3 October 2015, Thailand. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Giessen Üniversitesi'nde 18-19 Eylül 2015 tarihlerinde düzenlenen "Finding New Horizons" başlıklı konferansa katılan Prof. Dr. Seyfi Kenan, "New Approaches to Old Teachings: Modernising Islamic Education in Ottoman Turkey" konulu bir bildiri sunmuştur. Resim için tıklayınız.

2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Güz Dönemi başında, 16 Eylül 2015 tarihi, Saat 11.00'de Rehberlik ve Psikolojik Danışma Lisans programımız birinci sınıf öğrencilerine Bölümümüz öğretim elemanları tarafından oryantasyon çalışması yapılmıştır. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

8 Eylül 2015 tarihinde Universidad de Cordoba öğretim elemanlarından Dr. Carmen Gil, Eğitim Bilimleri Bölümü Seminer Odası'nda "The rationale of school failure in class society" konulu seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resim için tıklayınız.

14 Temmuz 2015 tarihinde Doç. Dr. Seyfi Kenan, Renmin Üniversitesinde (Çin) Uluslar arası Yaz Okulunda yıllardır verdiği derslerden dolayı ''Honorable Teacher'' ödülüne layık görülmüştür. Belge için tıklayınız, resimler için tıklayınız (1 - 2).

Aday öğrencilere Bölümümüzün tanıtımı (Tanıtım Günleri) 7-10 Temmuz 2015 tarihlerinde araştırma görevlilerimiz Gamze Alçekiç Yaman ve Enver Ulaş tarafından yapılmıştır. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3). 

Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus + Programı ve öğrencilere faydalarıyla ilgili video çekimi yapılmış,  AB Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Turkiye'yi temsil etmek uzere Üniversitemizden bir öğrenciyle video çekimi talep edilmiş, Üniversitemiz Egitim Bilimleri Enstitusu Doktora öğrencisi ve  Eğitim Bilimleri Bölümü  Araştırma Görevlisi olan K.Gamze Alçekiç Yaman video çekimi için seçilmiş olup  02 Temmuz 2015 Persembe gunu Goztepe ve Haydarpasa Kampuslerinde gerçekleştirilen çekimlerde Erasmus + programından faydalanan bir öğrenci olarak elde ettiği kazanımları anlatmıştır. Link için tıklayınız.

Eğitim Bilimleri Bölümü Yaz Okulu 2014-2015 Akademik yılında da Üniversitemiz içi ve dışından iki bine yakın öğrencinin yararlanmasına sunulmuştur. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3).

19 Haziran 2015 tarihinde Bölüm Başkan Yardımcımız Yrd. Doç. Dr. Faruk Levent'in oğlu için bir kutlama düzenlenerek, bölümce bir armağan takdim edilmiştir. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Eğitim Bilimleri Bölümümüz RPD lisans programı Mezuniyet töreni 4 Haziran 2015'te yapıldı. Mezunlarımıza bir ömür boyu başarı ve mutluluklar dileriz. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümü 2014-2015 Bahar Seminerleri kapsamında 28 Mayıs 2015 saat 11.00'de Eğitim Bilimleri Bölüm Seminer odasında Arş. Gör. Münevver Başman “Öğretimde Ölçme ve Durum Belirleme" konusunda, Arş. Gör. Şeyma Nur Didin "Tüm Öğretmenlerin Bilmesi Gereken Erken Çocuk Bakımı ve Eğitiminde Etiği Anlama" konulu seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3).

28-29 Mayıs 2015 tarihlerinde Pera Müzesinde gerçekleştirilen  "Culture, Diplomacy and Peacemaking" konulu uluslararası sempozyumun açılış oturumunda Doç. Dr. Seyfi Kenan "The Education of an Ottoman Envoy During the Early Modern Period" başlıklı bildiri sunmuştur. Belge için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

27- 30 Mayıs 2015 tarihinde Nevşehir'de AB Bilgi Merkezleri Ağının Desteklenmesi çerçevesinde düzenlenen 8. Avrupa Birliği Gençlik Forumu’na Bölümümüz araştırma görevlilerinden Esra Yazıcı ve Yasemin Baykın katılmıştır. Resim için tıklayınız (1 - 2 - 3 - 4). Konu için tıklayınız.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümü 2014-2015 Bahar Seminerleri kapsamında 26 Mayıs 2015 saat 15.30-17.00 arasında Eğitim Bilimleri Bölüm Seminer odasında Arş. Gör. Halim Güner “Zihindeki Yoksullukla Öğretim Yapmak: Yoksul Olmak Çocukların Beynini Nasıl Etkilemektedir ve Okul Bu Konuda Neler Yapabilir?" konusunda, Arş. Gör. Mustafa Dervişoğulları ve Seyra Çakır "Zorluklara Karşı Dayanıklı Öğretmenler, Zorluklara Karşı Dayanıklı Okullar: Zor Zamanlarda Kaliteyi İnşa Etmek ve Sürdürmek" konulu seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3).

Bölüm Başkanlığımızca gerçekleştirilen E Tipi ''Öğretimde Bilişim Teknolojilerinin Kullanımı'' projesi kapsamında 22 Mayıs 2015 saat 11:30-12:30 arasında Eğitim Bilimleri Bölümü, 418 no'lu sınıfta Yrd.Doç.Dr. Sibel Cengizhan "Tabletle Bir Ders Örneği: Öğrenme Psikolojisi" ve Öğr.Gör.Dr. Meral Ağır "Tabletle Bir Ders Örneği: Öğrenme ve Öğrenmenin Temel Kavramları" konulu seminerler vermişlerdir. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3).

Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümü 2014-2015 Bahar Seminerleri kapsamında 20 Mayıs 2015 saat 15.30-17.00 arasında Eğitim Bilimleri Bölüm Seminer odasında Arş. Gör. Esra Yazıcı “Okullarda Dayanıklılık: Öğrenciler ve Eğitimciler için Dayanıklılığı Gerçeğe Dönüştürmek" ve "Yeni Öğretmenin Kurtarma Rehberi: Okulun Her Gününün Zorluklarını Yenmek İçin Kullanıma Hazır Strateji, Araç ve Etkinlikler" konusunda, Arş. Gör. İsmail Karsantık "Yeni Bir Öğretmen Kitabı: Sınıftaki İlk Yıllarınız İçin Amaç, Denge ve Umut Bulma Yolları" konulu seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3)

Eğitim Bilimleri Enstitüsünde 11-13 Mayıs 2015 'te 3. Lisansüstü Tez Süreci Yansımaları Konferansı gerçekleştirilmiş, diğer Ana Bilim Dallarının yanı sıra Bölümümüzden tezi ilerlemiş veya bitmiş olan araştırma görevlilerimizin sunumları ve altı öğretim üyesinin araştırma yöntemleri ile ilgili konferansları yer almıştır. Link için tıklayınız.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümü 2014-2015 Bahar Seminerleri kapsamında 5 Mayıs 2015 saat 15.30-17.00 arasında Eğitim Bilimleri Bölüm Seminer odasında Arş. Gör. R. Şamil Tatık “Okul İçi Politikalarla Baş Etmek İçin Pratik Stratejiler" konusunda, Arş. Gör. Simel Parlak "Kitaplara Fısıldayan: Her Çocuğun İçindeki Okuyucuyu Uyandırmak" konusunda ve Arş. Gör. Seffat Duman "Öğrenmeyi Öğretmek, Öğretmeyi Öğrenmek: İkinci Kademe Öğretmenleri İçin Bir El Kitabı" konulu seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3 - 4).

Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümü 2014-2015 Bahar Seminerleri kapsamında 28 Nisan 2015 saat 15.30-17.00 arasında Eğitim Bilimleri Bölüm Seminer odasında Arş. Gör. Yasemin Baykın “Müfredat Geliştirme: Uygulama İçin Bir Rehber" konusunda, Arş. Gör. Enver Ulaş "Nörolog Ve Sınıf Öğretmeninden Öğrencilerin Öğrenmelerine Katkı Sağlayan Araştırma Temelli Stratejiler" konusunda ve Arş. Gör. Çiğdem Demir Çelebi "Okul Danışmanlığında Yaygın Karşılaşılan Durumlar İçin Teknikler: Bir Olgu Yaklaşımı" konulu seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3 - 4).

Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim elemanları takım çalışmasıyla kitap yazma çalışmalarını devam ettirmektedirler. Basılmış olan kitaplar için tıklayınız (1 - 2).

22 Nisan 2015 Çarşamba günü saat 11.00-12.00 arasında 418 nolu Eğitim Bilimleri Dersliğinde "Akıllı Tahtaların Etkili Kullanımı" konusunda öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize Fatih projesi formatör öğretmeni Halil Bana tarafından eğitim verilmiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümü 2014-2015 Bahar Seminerleri kapsamında 21 Nisan 2015 saat 15.30-17.00 arasında Eğitim Bilimleri Bölüm Seminer odasında Arş. Gör. K. Gamze Alçekiç Yaman “Okullarda Çocuk ve Ergen Danışmanlığı" konusunda seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2).

Eğitim Bilimleri Bölümü - Eğitim Bilimleri Enstitüsü doktora öğrencileri ve öğretim elemanları 16 Nisan 2015 tarihinde ÇEVRİMİÇİ ULUSLARARASI ÖĞRENME PROJESİ, E-TARTIŞMASI (On line International Learning Project, e- Debate) gerçekleştirdiler. Canlı skype bağlantısıyla yapılan uluslararası tartışmanın detayları için tıklayınız.

Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümü 2014-2015 Bahar Seminerleri kapsamında 14 Nisan 2015 saat 15.30-17.00 arasında Eğitim Bilimleri Bölüm Seminer odasında Arş. Gör. Akif Avcu “Eğitimin Değerlendirilmesi Hesap Verebilirlik Çağında Testler Ve Ölçümler" konusunda ve Arş. Gör.  Erdem Sevim "Engellilik Çalışmaları ve Engelli Çalışmalarının Dahil Edildiği Sınıflar: Minimum Kısıtlayıcı Davranışların Geliştirilmesi İçin Önemli Uygulamalar" konusunda seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3)

Eğitim Bilimleri Enstitüsü-Eğitim Bilimleri Bölümü 2014-2015 Bahar Seminerleri kapsamında 7 Nisan 2015 saat 15.30-17.00 arasında Eğitim Bilimleri Bölüm Seminer odasında Arş. Gör. Feride Öksüz “Dünyada Öğretmen Eğitimi: Değişen Politikalar ve Uygulamalar" konusunda ve Arş. Gör. E. Burcu Tunç "Eğitimde Reformu Değerlendirmek" konusunda seminer vermiştir. Afiş için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (1 - 2 - 3 - 4)

Fakültemiz adına düzenlenen 'Estonya ile Türkiye Arasındaki Kültürel ve Akademik İlişkiler' konulu seminer, 29 Mart 2015 tarihinde Eğitim Bilimleri Bölümü Seminer Salonunda saat 13.30-14.30 arasında başarıyla gerçekleştirilmiştir. Afiş için tıklayınız. Özet için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (2).

Fakültemiz adına düzenlenen 'Erasmus Öğrencilerinin Karşılaştıkları Çeşitli Sorunlar; Litvanya- Türkiye Örneği' konulu seminer, 28 Mart 2015 tarihinde Eğitim Bilimleri Bölümü Seminer Salonunda saat 14.00-15.00 arasında başarıyla gerçekleştirilmiştir. Afiş için tıklayınız. Özet için tıklayınız. Resimler için tıklayınız (2).

Bölüm Başkan Yardımcımız Yrd.Doç.Dr. Faruk Levent, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Dergisi'ni temsilen 26 Mart 2015 tarihinde TÜBİTAK ULAKBİM Cahit Arf Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen " Bilimsel Yayınlarda Kaliteye Ulaşmak - Editör ve Yazarlar Eğitim Semineri"ne katılmıştır. Afiş için tıklayınız. Resim için tıklayınız.

6 Mart 2015 Cuma günü saat 10.00 da Bölüm toplantısı ve saat 11.00'de Dekan hoca ve yardımcılarının ziyareti gerçekleşmiştir. Bölümümüzdeki gelişme ve ilerlemelerin anlatıldığı toplantı verimli şekilde sonuçlanmıştır. Resim için tıklayınız.

26 Şubat 2015 tarihinde, Saat 10.30-11.30 arasında M.Ü. İbrahim Üzümcü Konferans Salonunda Eğitim Bilimleri Enstitüsü - Eğitim Bilimleri Bölümü organizasyonu ile  Dr. Maria Kambouri (University College London, Institute of Education) "Supporting Independent Play And Social Interactions For Students With Severe Learning Difficulties: The Role Of Digital Interactive Gaming Technologies" (Ciddi Öğrenme Güçlükleri Olan Öğrencilerin Bağımsız Oyun Ve Sosyal Etkileşimlerini Desteklemek: İnteraktif Oyun Teknolojilerinin Rolü) Başlıklı bir konferans vermiştir. (Resimler için tıklayınız. 1-2-3-4-5-6-7). (Afiş için tıklayınız.)

Öğretim Görevlimiz Esra Molu, 15 Ocak 2015 tarihinde İspanya, Cordoba Üniversitesinde, Bilingualism and Intercultural Education: A Sociological Perspective başlıklı sunumunu ‘Symposium on the Implementation of the Bilingual Bachelor Degrees in Early Childhood Education and in Primary Education: Review of Plans and Bilingual Actions’ başlıklı sempozyumda gerçekleştirmiştir. (İlan için tıklayınız. Resimler için tıklayınız 1 - 2)

 

 

 

 

 


Bu sayfa Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı tarafından en son 01.10.2023 22:04:49 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM